divendres, 11 de novembre del 2011

Ja som 24!


Sembla que va ser ahir que us vam fer partícips de de l'acte de signatura de les escriptures de cessió de la titularitat de les 7 escoles  que restaven per incorporar-se a la FEDAC, del grup de centres educatius de les Dominiques de l’Anunciata a Catalunya que van iniciar el procés d'incorporació a la FEDAC l'any 2007, davant del notari de Vic, el Sr. Bendicho. Això era el 30 de novembre.

Avui ha estat un altre dia important, s'ha publicat l'autorització de canvi de titularitat en favor de la FEDAC de l'escola de La Immaculada de Castellar del Vallès, la darrera que faltava. Si l'acte de signatura de les escriptures de cessió de la titularitat és un punt important del procés, no ho és menys la confirmació per part del Departament d'Ensenyament de l'autorització d'aquest canvi de titularitat, amb tot el que suposa de canvis a nivell concertat. La primera autorització que vam rebre, amb moltes incerteses, degut a la novetat burocràtica que representava per l'equip de titularitat, va ser la de l'escola de Pineda. Des de llavors hem anat aconseguint l'autorització d'una escola darrere l'altra, fins arribar a aquesta última, que s’ha fet esperar més temps del que seria raonable. Dèiem llavors i hem de recordar ara, que ha estat un procés llarg, ple de dificultats i amb molta feina feta, però també ple d'il·lusió, d'esperança i de visió de futur.

Alegrem-nos tots plegats que ja hi som tots,  ja som 24!!

Recordem ara com va començar tot. Com dos Consells Provincials, recolzats per la determinació del Consell General i amb la Gna. Montserrat Font i la Gna. Montse Sala al capdavant, van saber llegir els signes del temps i van adoptar la determinació de crear una fundació, la fundació de les Dominiques, de l’Anunciata,  del Pare Coll i de tots i totes. Una fundació per compartir el tresor de la Gran Missió. Van emprendre un camí units en una mateixa esperança, van saber posar a disposició del bé comú les eines necessàries perquè aquest propòsit fos possible. I convé ara agrair la seva aportació a aquest èxit. Com no recordar l’ajuda inestimable, exigent de principi, acollidora en el procés i amiga per sempre, d’en Fernando López Tapia i l’ajuda de l’Enric Norberto. Recordar el treball de la comissió per la fundació. Més enllà de tenir la gran fortuna de formar-ne part, sempre n’estaré agraït, però crec que ha de quedar en algun escrit la il·lusió persistent,  el treball constant i l’esforç de l’Ada, l’ Adelfina, la Montse, la Maria Isabel, la Rosa Maria, la Marta i el Jordi per aconseguir que 24 escoles siguin ara escoles FEDAC.

Donem gràcies a les Dominiques de l'Anunciata per la confiança que han demostrat amb tots els seglars que sentim el carisma del Pare Coll dintre dels nostres cors. Assolim des de ja el compromís d'acceptar aquest gran regal com un repte que ens empeny endavant, a concretar en projectes i realitat una resposta decidida per ser foc que continua encenent altres focs, llum que il·lumina d'esperança el present i ens projecta vers el futur.

I donem les gràcies, tots plegats, ara i sempre a totes les escoles, als seus equips directius, als educadors i educadores, a les famílies, als alumnes, a tots i cadascun que ja senten una mica més de la nostra gran família FEDAC.

Ja hi som tots. Dues vegades dotze té també el seu simbolisme. La Paraula de Jesucrist, el seu manament, avui dia necessita, segurament, més mans i més forces que fa 2000 anys. Us necessitem a tots i totes, necessitem de tothom. Necessitem la presència, l'exemple i el carisma de les Germanes de cadascuna de les comunitats que donen la vida, dia a dia, per un vell ideal. Necessitem educadors i educadores que s'han compromès en el aquell mateix ideal, s'hi senten com a casa, com a la mateixa comunitat, com una gran família. I necessitem a les famílies, als seus fills i filles, els nostres alumnes, perquè se senten acollits per aquesta gran família Anunciata del Pare Coll, que sense prejudicis i amb humilitat presenta la Paraula senzilla, serena i fidel d'un Mestre, que sols ens demana que ens estimem tots plegats, com ell ens va estimar.

Som una gran comunitat de 24 escoles. Felicitats!!


Modest Jou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva: